ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχονται οι φοιτητές και οι σπουδαστές από μερίδα εκδοτών - σχολιαστών και δημοσιογράφων, στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης και σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικές με το ζήτημα της Παιδείας, όπου καλούνται.

Οι εν λόγω εκδότες και δημοσιογράφοι, στην προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν τον πανεκπαιδευτικό αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο και να δημιουργήσουν «κοινωνικά αντανακλαστικά» σε βάρος του φοιτητικού κινήματος και συνολικά κατά των νεολαιίστικων και λαϊκών αγώνων, χρησιμοποιούν κάθε μέσο: διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, επιτίθενται χυδαία στους φοιτητές - σπουδαστές και με ύφος ανακριτή προσπαθούν να εκμαιεύσουν ομολογία ενοχής για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, μαζί με μαθητές, εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα δίνουν τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ.

 Σχέδια τα οποία σήμερα εκφράζονται κύρια με τον προωθούμενο νόμο πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16, που με δικομματική συναίνεση δρομολογήθηκε στη Βουλή και στόχο έχει την παραπέρα εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την υποταγή των δημόσιων Πανεπιστημίων στις επιχειρήσεις, το δέσιμο συνολικά της Παιδείας στο άρμα των κερδών του κεφαλαίου, σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας και του δικαιώματος στη μόρφωση.

 Είναι φανερό ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι εντεταλμένοι εκδότες και δημοσιογράφοι. Έχουν αναλάβει ρόλο υπερασπιστή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν με κάθε τρόπο να προχωρήσει ο πυρήνας της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση. Τους φοβίζει το κίνημα και η δυναμική του, το γεγονός ότι συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων για κλιμάκωση της πάλης στο κρίσιμο μέτωπο της Παιδείας και όχι μόνο.

 Είναι οι ίδιοι εκδότες και δημοσιογράφοι που και σε ανάλογους μαζικούς εργατικούς αγώνες στρατεύτηκαν στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν και τις διάφορες προβοκάτσιες που στήνονται στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, επιβεβαιώνοντας ότι το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο.

 Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο να καταδικάσουν τους καλοθελητές, που στο όνομα της υπεράσπισης της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που προωθούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατικής ενημέρωσης και δεοντολογίας. Σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται με αποφάσεις των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων και άλλων φορέων και στις πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τα θέματα της Παιδείας. Μαζί με όλο το λαό να απαιτήσουμε: έξω οι εταιρίες από τις σχολές, ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

 2 Μάρτη 2007

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜE