ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

 Η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν και να επιβάλουν με φωτιά και σίδερο μέτρα που  θα κάνουν την ζωή μας πραγματική κόλαση τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό ημερών διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές ότι:

 • Μέχρι τέλος Γενάρη θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Νέα χαράτσια μας περιμένουν με επιβολή νέων έμμεσων φόρων και πιθανή αύξηση του ΦΠΑ.

 • Μέσα στον Απρίλη θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις του «διαλόγου», για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού με τα πρώτα δείγματα γραφής να σηματοδοτούν νέα βάρη για τους ασφαλισμένους, υποβάθμιση των παροχών, ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των κρατικών και εργοδοτικών εισφορών.

    Αλλά και,

 • Επιβολή φόρου για την κοινωνική ασφάλιση που θα επιβαρύνει είτε τα εισοδήματα, είτε το ΦΠΑ καταναλωτικών προϊόντων, είτε και τα δύο μαζί.

 • Εισαγωγή «κεφαλαιοποιητικού συστήματος» στην κύρια και επικουρική σύνταξη.

 • Δημιουργία ενιαίου καθεστώτος απονομής συντάξεων σε «νέους» και παλιούς ασφαλισμένους, αλλά και κοινοί όροι μεταξύ όλων των Ταμείων, που θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση συντάξεων και παροχών.

 • Επιπλέον ο εργαζόμενος τον οποίο ο εργοδότης δεν ασφαλίζει καθίσταται υπόλογος και θα τιμωρείται, καθώς εάν μετά από εύλογο χρόνο δεν έχει καταγγείλει το γεγονός, ο χρόνος εργασίας του δε θα αναγνωρίζεται ασφαλιστικά! Τα παραπάνω εισηγήθηκαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνομώνων που έχουν οριστεί εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεδρίαση της Επιτροπής!!

Ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ (κοινοτικές επιδοτήσεις) με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με «ζεστό» χρήμα.

Στο γόνιμο έδαφος αυτής της πολιτικής, που προωθούν από κοινού κυβέρνηση ΝΔ και ΛΑΟΣ και αβαντάρουν οι κολαούζοι τους στη ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ , αλλά και οι συμβιβασμένες ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο μας, συνεχίζονται με ένταση οι καθημερινές απολύσεις στα ΜΜΕ, οι καθυστερήσεις πληρωμών, η μη εφαρμογή των ΣΣΕ, το κλείσιμο και ξανά άνοιγμα μέσων με λιγότερους κάθε φορά εργαζόμενους, η όλο και περισσότερο εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας ειδικά στα νέα μέσα, οι αγοραπωλησίες μέσων με αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων σε αυτά!

Στο γόνιμο έδαφος αυτής της πολιτικής θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη των κλαδικών συμβάσεων με την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης να προβλέπει αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού.

Στο γόνιμο έδαφος αυτής της πολιτικής ξεκίνησε ήδη το ξήλωμα του πουλόβερ στον ΕΔΟΕΑΠ , όπου οι πρώτες περικοπές σε παροχές έχουν τη βάση τους στη πλήρη εμπορευματοποίηση  της υγείας και στην αισχροκέρδεια των φαρμακοβιομηχάνων , αλλά κανένας από τις συμβιβασμένες ηγεσίες δεν βγάζει άχνα γι’ αυτό.

 

Συναδέλφισες και συνάδελφοι. 

Στις 10 Φλεβάρη απεργούμε!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα!

Οπλισμένοι με την πείρα από την απεργία στις 17 Δεκέμβρη να εντείνουν τον αγώνα για ολόπλευρη υπεράσπιση των συμφερόντων τους ενάντια στο κεφάλαιο.

Να απαντήσουν σε κάθε προσπάθεια διάσπασης και τρομοκράτησης από τους μηχανισμούς της πλουτοκρατίας!

Να αξιοποιήσουμε την πείρα της προηγούμενης απεργίας και χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε  τη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να απορρίψουμε την τακτική εκτόνωσης και αφοπλισμού του κινήματος που ακολουθούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε πολλές Ενώσεις του κλάδου των ΜΜΕ

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους  στον κλάδο να οργανώσουν συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να  δημιουργήσουν  επιτροπές αγώνα και  να απαιτήσουν αποφάσεις Δ.Σ των σωματείων για απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα με το ΠΑΜΕ να έρθει μαζί μας, δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Με οδηγό μας το σύνθημα ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Να διεκδικήσουμε:

 • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι και από τα ΜΜΕ. Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν μέσω προσωρινών μορφών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και μαζικές προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, για να έχει ο κόσμος σταθερή δουλειά.
 • Άμεση καταβολή μισθών, σε όλους τους  εργαζόμενους που οι εργοδότες τούς έχουν απλήρωτους.
 • Γενναίες αυξήσεις των μισθών και συντάξεων. 1.400 ευρώ ο εθνικός μισθός, 1.120 ευρώ η σύνταξη και το επίδομα ανεργίας.
 • Δραστική μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 60 για άνδρες και 55 για γυναίκες ή στα 30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρεία και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 • Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία.
 • Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους.
 • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
 • Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 • Άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% και άμεση καταβολή, επιστροφή των δισεκατομμυρίων που έχουν τσεπώσει σε βάρος των Ταμείων μας.

 

ΣΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  με ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10 π.μ.


ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ