ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Οργάνωση αγώνων που θα ξεκινούν από τους χώρους εργασίας η απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση

 Κυβέρνηση και πλουτοκρατία, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, έχουν εξαπολύσει μια διαρκώς εντεινόμενη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Επιβάλλεται τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των εργαζομένων και στο συντονισμό της δράσης όλων των κλάδων προκειμένου να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά μέτρα και να διαμορφωθούν οι όροι για την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχουν από καιρό επιλέξει να βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους, να στέκονται δίπλα στους κεφαλαιοκράτες ιδιοκτήτες των αστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αποπροσανατολίζουν το λαό, εξαπατούν και γενικά προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να την περιορίσουν σε ανώδυνα για το κεφάλαιο και την εξουσία του πλαίσια.

Χωρίς να αποκλείονται οι προσωπικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η επιλογή τους να βάζουν εμπόδια στη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Το κύριο είναι τι αγώνες και με ποιους στόχους θα οργανωθούν, αλλά οι παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και τα στηρίγματά του βρίσκουν δικαιολογία τη μη συγκρότηση του ΔΣ, για να κωλυσιεργούν και να υπεκφεύγουν.

Με αυτό τον τρόπο, από τη μία, αποφεύγουν να πάρουν θέση απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα και να αποκαλυφθεί η στήριξη που προσφέρουν σε αυτή και, από την άλλη, διευκολύνουν την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να εφαρμόσουν χωρίς σημαντικές αντιστάσεις την πολιτική αύξησης της ανταγωνιστικότητας μέσω «κινεζοποίησης». Από το χώρο εργασίας πρέπει να ξεκινούν και εκεί να εδράζονται αυτές οι αντιστάσεις για να είναι αποτελεσματικές. Ας σταματήσουν, επιτέλους, να εμπαίζουν τους εργαζόμενους δημοσιογράφους με την κωμωδία της συγκρότησης προεδρείου.

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

9/6/2011