ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της πλουτοκρατίας-ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ- για να προωθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά την αντεργατική πολιτική της, οξύνει επικίνδυνα την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζόμενων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.

Κορύφωση της επίθεσης για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ (δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό) είναι η απαράδεκτη και τρομοκρατική ενέργεια της Διοίκησης που με την προσφυγή της στα δικαστήρια επιχειρεί να απαγορεύσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ποινικοποιώντας τους αγώνες.

Η κυβέρνηση πολύ καιρό τώρα με το πρόσχημα της “εξυγίανσης” και του “εξορθολογισμού” της ΕΡΤ επιχειρεί να περάσει και στο χώρο των δημόσιων ΜΜΕ της γενική γραμμή της επίθεσης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων συνολικά των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η εργασιακή εφεδρεία σημαίνει πρακτικά απολύσεις, προαναγγέλθηκε άλλωστε για το 2012 η κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο, το ενιαίο μισθολόγιο ισοδυναμεί με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις και περικοπές μισθών και δικαιωμάτων.

Επιπλέον η υφαρπαγή των πλεονασμάτων της ΕΡΤ Α.Ε γίνεται με στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των παραγωγικών της δυνατοτήτων, την παράδοση της παραγωγής και της περιουσίας της σε όφελος των ιδιωτικών καναλιών των εφοπλιστών, βιομηχάνων και τραπεζιτών.

Απέναντι στην ενιαία και πολυμέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνητικών εκφραστών του, η τακτική της πλειοψηφίας στην ΠΟΣΠΕΡΤ αντικειμενικά αφοπλίζει το κίνημα, αφού

  • Σπέρνει αυταπάτες με την λογική της δημιουργίας “ενιαίου μπλοκ” με τη Διοίκηση, συσκοτίζοντας ότι αυτή αποτελείται από εντεταλμένους να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική, πράγμα που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.

  • Διχάζει τους εργαζόμενους παζαρεύοντας πίσω από κλειστές πόρτες με υπουργούς και βουλευτές που στο προηγούμενο διάστημα ψήφισαν ομόφωνα όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και πολυνομοσχεδίων. Το αίτημα της εξαίρεσης μερίδων εργαζομένων από τη συνολική βάρβαρη επίθεση, προωθείται συνειδητά από δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού σε πολλούς φορείς και επιχειρήσεις, ώστε και να κολακεύει σε συντεχνιακή βάση και να διασπά το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζόμενων.

  • Με τον περιορισμό των κινητοποιήσεων βασικά στην μορφή των στάσεων εργασίας αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα- στους “καλοθελητές” κυβερνητικούς -εργοδοτικούς της ΕΣΗΕΜΘ -για απεργοσπασίες. Επιπλέον “πριμοδοτεί” τις κατ' εξαίρεση καλύψεις και μεταδόσεις κυβερνητικών δηλώσεων, αθλητικών και κοινωνικών γεγονότων, αδυνατίζοντας έτσι το μέτωπο της αντίστασης.

  • Συχνά αποφασίζει και ενεργεί, χωρίς τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων και πάντως μακριά από την πλειοψηφία των εργαζόμενων.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στο επόμενο διάστημα τα μέτρα πρόκειται να ενταθούν.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Στην ενιαία επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη και πλουτοκρατίας, ενιαία πρέπει και μπορεί να είναι από τώρα και η απάντηση των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που αντιμετωπίζουν πια το φάσμα της φτώχειας που οδηγεί στην ανέχεια και την απελπισία.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να ξεπεράσουν κάθε δισταγμό, κάθε ανάχωμα και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα από τα κάτω, να συντονίσουν το βηματισμό τους με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ενάντια στην εφεδρεία, τις απολύσεις και το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παλεύουν ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και τις περικοπές.

Να συμπαραταχθούμε στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ανοίγοντας την προοπτική της λαϊκής συμμαχίας που θα ανατρέψει το αστικό πολιτικό σύστημα.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

15/12/2011