ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

 Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απολύσεις από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της Βούλας Βονάτσου, υποψήφιας με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ, και του Κώστα Τομαρά, λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου, επίσης υποψήφιας με το ίδιο ψηφοδέλτιο, αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ).

 Πρόκειται για άλλες δύο στοχευμένες απολύσεις. Η εργοδοσία του ΠΗΓΑΣΟΥ επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αντιδρούν στα σχέδιά της για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, να γίνουν δηλαδή οι εργαζόμενοι έρμαια του εργοδότη και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Η ένταση της επίθεσης των κεφαλαιοκρατών συνοδεύεται από διώξεις σε εργαζόμενους που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, που τολμούν να αντισταθούν και να πείσουν κι άλλους εργαζόμενους ότι αποτελεί μονόδρομο η πάλη ενάντια στην επίθεση που δέχονται. Γι' αυτήν τη συνεπή αγωνιστική τους δράση τιμωρούνται με την απόλυση από την εργοδοσία, ώστε να τρομοκρατηθούν και να υποταχθούν οι άλλοι εργαζόμενοι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς, να είναι τα αστικά μέσα ενημέρωσης ακόμη καλύτερο εργαλείο χειραγώγησης και υποταγής του λαού στις πολιτικές της χρεοκοπίας για τους εργαζόμενους και της ανταγωνιστικότητας - κερδοφορίας για τους κεφαλαιοκράτες.

Πρόκειται σαφώς για μια προκλητική, δίχως προσχήματα προσπάθεια του ιδιοκτήτη του «ΕΘΝΟΥΣ», Μπόμπολα, να ξεμπερδεύει με κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται στα σχέδιά του. «Πλάτη» βάζουν ουσιαστικά και οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι οποίες όχι μόνο στέκονται ξεκάθαρα εμπόδιο στη λήψη αποφάσεων για την οργάνωση και τη συντονισμένη αντίδραση των εργαζομένων στον Ομιλο Μπόμπολα, αλλά με τις μεθοδεύσεις τους καλλιεργούν το πνεύμα της διάσπασης, της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, με ενότητα και αλληλεγγύη, να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας δρόμος είναι να υποταχτούμε και να παραδοθούμε στη βαρβαρότητα, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, να μείνουμε χωρίς σύμβαση, να μας αλυσοδέσουν, ποινικοποιώντας τον κάθε αγώνα μας. O άλλος δρόμος είναι να αντεπιτεθούμε, οργανωμένα, με όλο το ταξικό εργατικό κίνημα για όλα τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τα ΔΣ των συνδικαλιστικών Ενώσεων του χώρου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαιτήσουν με όλους τους τρόπους και τις μορφές την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Ως ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ δηλώνουμε ότι καμιά μεθόδευση των εργοδοτών δεν πρόκειται να σταματήσει τη μάχη που δίνουμε, όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και πλουτοκρατία, αλλά για να τους καταργήσουμε οριστικά και αμετάκλητα.

 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

22/6/2011