ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή των «κοινωνικών της εταίρων» (πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ κλπ.), χωρίς να χάσουν χρόνο αμέσως μετά τις εκλογές, προχωρούν μέσω του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, στη νέα επίθεση στα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα μάς έχουν απομείνει από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (νόμος Σιούφα - Σουφλιά και νόμος Ρέππα).

Τώρα, μεθοδεύουν παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που για τους νέους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ έχουν ήδη πάει στα 65 χρόνια, όπως για όλους τους εργαζόμενους, ενώ για τους πριν από το '93 ασφαλισμένους έχουν αυξηθεί μέχρι και 5 χρόνια, στα 60. Μεθοδεύουν περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών συναδελφισσών, μέσα από τον περιορισμό των λεγόμενων πρόωρων συντάξεων (μητέρες, ανάπηροι), που αποτελούν κατακτήσεις των εργαζομένων και αντανακλούν πραγματικές ανάγκες τους.

Προωθούν την παραπέρα μείωση των συντάξεων και για τους παλαιότερους ασφαλισμένους στα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κυρίως, μέσω:

  • Της ενοποίησης των Ταμείων Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης στον κλάδο, όπως επιβάλλεται από το γνωστό νόμο Ρέππα (μπούσουλας, η ενοποίηση των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, που οδήγησε σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5, 7 έως 12 χρόνια!) και βεβαίως με εξίσωση προς τα κάτω, με βάση τα «ελλειμματικά», όπως τα χαρακτηρίζουν, Ταμεία.

  • Της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, με βάση τους μισθούς της πενταετίας, αντί της καλύτερης διετίας.

  • Των περικοπών στα δικαιώματα Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Κι αυτά, ενώ οξύνονται οι αρνητικές συνέπειες που έχουν προκύψει για εκατομμύρια εργαζόμενους, κυρίως νέους, από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των νόμων Σιούφα - Σουφλιά (ΝΔ) και Ρέππα (ΠΑΣΟΚ). Με τη ζημιά των Ταμείων μας από τις χαριστικές ρυθμίσεις για τα χρέη των μεγαλοεκδοτών σε βάρος των Ταμείων μας. Με τις ζημιές από την απάτη με τα δομημένα Ομόλογα (ΤΣΠΕΑΘ) και, γενικότερα, το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων μας. Με βεβαιωμένες μεγάλες ζημιές, για τις οποίες κανένας δεν έχει πληρώσει ακόμη...

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σήμερα μπροστά μας τίθεται επιτακτικά το ζήτημα να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να εμποδίσουμε τη χειροτέρευση της κατάστασης με τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που πλήττουν καίρια τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε μέτρα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπως και όλων των εργαζομένων.

Ο «κοινωνικός διάλογος», που οργανώνουν η κυβέρνηση και οι συνένοχοί της, μόνο σκοπό έχει να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα με τις μικρότερες αντιδράσεις. Να μην τους το επιτρέψουμε! Ο μόνος δρόμος για την απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσων που σχεδιάζουν και για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων είναι ο δρόμος του ενωμένου, ταξικού αγώνα με όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας επίθεσης. Στην οργάνωση και το συντονισμό αυτού του αναγκαίου όσο ποτέ αγώνα πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Οι περιστάσεις απαιτούν και το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στα ΜΜΕ σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά, αγωνιστικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη τη χώρα στις 7 Νοέμβρη. Κόντρα και στις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλούμαστε να οργανώσουμε μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική λαίλαπα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Καμιά αναμονή! ΟΛΟΙ στους δρόμους πριν να είναι αργά. ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ