ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Για άλλη μια φορά , με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών , ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω των αστικών ΜΜΕ.

Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστές σε αυτό το άθλιο παιχνίδι κατασυκοφάντησης των εργατικών κινητοποιήσεων , με στόχο την ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού», τα  υψηλόμισθα δημοσιογραφικά  τσιράκια των εφοπλιστών, που κάποιοι από αυτούς  ταυτόχρονα είναι και εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί στις πρωινές τους εκπομπές λειτούργησαν σαν να είχαν δικτυωθεί σε διακαναλική μετάδοση, ξερνώντας χολή για την απεργία των ναυτεργατών, την παλικαρίσια περιφρούρησή της, τα δίκαια αιτήματά της. Βασική τους επιδίωξη δεν ήταν μόνο να συκοφαντήσουν την απεργία που οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων, αλλά και να αποτελέσουν το βασικό μοχλό ενεργοποίησης του μηχανισμού καταστολής.

Ταυτόχρονα όλες τις προηγούμενες μέρες εξαφάνισαν από τις εφημερίδες και τα κανάλια της αστικής τάξης την πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οκτώ ομοσπονδίες, 13 Εργατικά Κέντρα και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία.

Από την άλλη όλο το προηγούμενο διάστημα που ξεδιπλώνονται οι αγώνες της εργατικής τάξης κόντρα στα αντεργατικά – αντασφαλίστηκα μέτρα του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοτών, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στον κλάδο μας επικαλείται υποκριτικά την ανάγκη «ενημέρωσης του κοινού για την απεργία», προκειμένου να μην πάρει ή ακόμα και να ακυρώσει αποφάσεις για  αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ  καταγγέλλει τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ενώσεων του κλάδου που μπροστά σε αυτό το όργιο παραπληροφόρησης σφυρίζουν αδιάφορα , επικροτώντας στην πράξη και «νομιμοποιώντας» την πιο χυδαία αντεργατική και αντιαπεργιακή προπαγάνδα.

 Καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε απειθαρχία και ανυπακοή όταν τους καλούν να υπηρετήσουν αυτού του είδους την δημοσιογραφία.

Συναδέλφισσες , -οι

Την Τρίτη 29 Ιουνίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣEI Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ-

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 11Π.Μ