ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους δημοσιογράφους που ανέδειξαν τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία», το συνδυασμό που υποστήριξε, σε τρίτη δύναμη στην ΕΣΗΕΑ, με αύξηση σε ψήφους, ποσοστό και έδρες. Το αποτέλεσμα αυτό συνδυάστηκε με φθορά των δυνάμεων που οδήγησαν τον κλάδο με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στις αξιώσεις και την επίθεση του κεφαλαίου, μέρος της γενικότερης επίθεσης της πλουτοκρατίας ενάντια σε όλο το λαό, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, αγρότες και επιχειρηματίες.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ μιλάει καθαρά για τις αιτίες της κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ, τη χρήση των Μέσων για τη χειραγώγηση, τον αφοπλισμό του λαού, ώστε να αποδέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, τάχα ως αναπόδραστη αναγκαιότητα. Το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε - και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί - σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου, ακόμη και όταν ήταν ολοφάνερο ότι η ευρεία πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που αποφάσιζε τις όποιες απεργίες και κινητοποιήσεις, το έκανε για την τιμή των όπλων, χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής αντιπαράθεσης με την εργοδοσία, κλιμάκωσης των αγώνων, συγχρονισμού του βηματισμού των δημοσιογράφων με τους εργαζόμενους των κλάδων πέραν των ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ένα πρώτο βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στα σωματεία, βασική προϋπόθεση για τη χειραφέτηση των εργαζομένων από τις πολιτικές του κεφαλαίου και των διαχειριστών της εξουσίας του. Βήμα, που χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά από τα κάτω, από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, που ήδη νιώθουν στην πλάτη τους τον τρόπο που επιλέγουν οι καπιταλιστές, για να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματός τους. Χρειάζεται ριζική ανατροπή, μαζική εγκατάλειψη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά, να οργανώνει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συντακτών, του διοικητικού προσωπικού, των τεχνικών, την προστασία των ανέργων, τον αγώνα για συμπαράταξη του κλάδου με το ταξικό εργατικό κίνημα, για τη συνειδητοποίηση της ανάγκης απεγκλωβισμού σε όλα τα επίπεδα από τις δυνάμεις και τις πολιτικές που καταρρακώνουν τους νέους ανθρώπους, που δίνουν τις ανθρώπινες ζωές τροφή στον Μολώχ του καπιταλιστικού κέρδους. Για αγώνες χειραφέτησης των εργαζομένων, που μπορούν να στηρίξουν μια φιλολαϊκή ανάπτυξη της χώρας, χωρίς αφεντικά και πλουτοκράτες.

 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

27/5/2011