Από τους αδικαίωτους (για πόσο ακόμα;) πρώην εργαζόμενους του ομίλου ΛΥΜΠΕΡΗ λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ...

Το θαύμα έγινε! Από την απόλυτη φτωχοποίηση... ανοίγει κατάστημα στη Μύκονο το ζεύγος Λυμπέρη (το χούι πεθαίνει τελευταίο!). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το κατάστημα, που θα πουλάει «δημιουργίες της κ. Ελενας Μακρή - Λυμπέρη», κόστισε 100.000 ευρώ «αέρα» συν 6.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα!

Είναι τουλάχιστον σκάνδαλο αυτή η επιχειρηματική κίνηση, αν και υπάρχει βέβαια ο νόμος που προστατεύει όλους τους «πτωχευμένους» επιχειρηματίες, που με μια απόφαση πτώχευσης κλείνουν τις εταιρείες τους και κρατούν τα «αποθέματα» που έχουν συσσωρεύσει από τη δουλειά των εργαζομένων τους, τους οποίους αφήνουν στο δρόμο απλήρωτους (στην περίπτωσή μας με 4,5 μήνες απλήρωτα δεδουλευμένα) και χωρίς αποζημίωση. Και επειδή αυτοί οι «καπεταναίοι» φροντίζουν να μην έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους, αδιαφορούν και για τα τεράστια χρέη που αφήνουν στα ασφαλιστικά μας Ταμεία, στο Δημόσιο, στους προμηθευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες.

 Δεν θα είχαμε κανένα θέμα με τον επιχειρηματικό οίστρο τους, αν είχαν φροντίσει να φερθούν ως όφειλαν στους εργαζομένους τους.

Ευχόμαστε, οι υπάλληλοι του νέου καταστήματος στη Μύκονο να μη γευτούν και αυτοί το «αρχοντιλίκι» του ζεύγους Λυμπέρη.

Επιτροπή πρώην εργαζομένων «Εκδόσεων Λυμπέρη»

ΥΓ: Υπάρχουμε ακόμα και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας!

 

Σχόλιο του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ:

Οσο κυριαρχεί η αντίληψη για την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, όσο η δουλειά και τα δικαιώματα του εργαζόμενου θα περιγράφονται ως «κόστος», όσο η «επιχειρηματικότητα» θα είναι το «άγιο δισκοπότηρο» του συστήματος, τόσο θα μεγαλώνει η αλυσίδα των «πρώην εργαζομένων»: ALTER, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, SOFTEX, COCA-COLA, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ...

Αγώνας, ρήξη, ανατροπή! Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

Ο δικός μας, ταξικός - εργατικός δρόμος...