ΕΔΟΕΑΠ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, που διεξάγονται στις 10, 11 και 12 Μάρτη 2015, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει το πλαίσιο που διακήρυξαν και τους υποψήφιους που υπέδειξαν οι παρατάξεις της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας στην ΕΣΗΕΑ και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΕΠΗΕΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, με στόχο τη μείωση του «εργατικού κόστους», για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, έχουν επίπτωση στη σημερινή κατάσταση όλων των Επικουρικών Ταμείων και του ΕΔΟΕΑΠ.

Η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, όντας απόλυτα δεμένη με το αγγελιόσημο και την απόδοσή του, υφίσταται τις δραματικές μειώσεις των τελευταίων χρόνων. Ακόμη και αν ο Οργανισμός διατηρηθεί με τη σημερινή του υπόσταση ως ΝΠΙΔ και με βασικό έσοδο το αγγελιόσημο, με το σχεδόν μηδενισμένο αποθεματικό κεφάλαιο (μετά το διπλό «κούρεμα» από PSI και «σπάσιμο» των νέων ομολόγων), δε θα μπορεί να λειτουργήσει όπως πριν.

Η πρόταση της επέκτασης του αγγελιοσήμου στα διαδικτυακά και τα «Νέα Μέσα», απαίτηση δίκαιη από την πλευρά των εργαζομένων σε αυτά, εφόσον συνοδευτεί από μέτρα ανατροπής των συνθηκών γαλέρας, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξή τους στις Ενώσεις και τα Ταμεία είναι ένα μέτρο για τη βελτίωση των εσόδων του Οργανισμού στις σημερινές συνθήκες.

Περισσότερα...

ΕΔΟΕΑΠ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ είναι αβέβαιο. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ενωση σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, από τη δεκαετία του '90 ακόμη, και έχουν στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους», για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία. Η πολιτική ενοποίησης όλων των Ταμείων ακριβώς αυτά τα σχέδια υπηρετεί.

Ετσι, θα έρθει ως «ανάγκη» και «λύση» η ένταξή στον ΕΟΠΥΥ, ή θα προβληθεί ως «λύση» η μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο, που θα λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας (ν. 3029/2002) δηλαδή ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει παροχές ανάλογες με το ύψος των εισφορών που μπορεί να καταβάλλει και οι οποίες θα αυξάνονται αντίστοιχα με τα κόστη της εμπορευματοποιημένης Υγείας.

Ο δρόμος της αντιμετώπισης του προβλήματος με «εξαιρέσεις» και με «συντεχνιακή» λογική έχει αποδειχθεί καταστροφικός.

Αυτή ήταν η εισαγωγή της εκλογικής διακήρυξης για τον ΕΔΟΕΑΠ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, μόλις το Μάρτη του 2013.

Μέσα σε ένα χρόνο περικόπηκαν ακόμα περισσότερο οι ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρός τους ασφαλισμένους, τσεκουρώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις και οι παροχές, ενώ με περισσό θράσος η διοίκηση Σόμπολου θέτει στην πραγματικότητα το εκβιαστικό δίλημμα πρός άνεργους, απλήρωτους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους να βάλουν το χέρι στην άδεια τσέπη τους για να περισώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ ως ταμπέλα ή να αφεθούν στην ανασφάλεια.

Σήμερα το σύνολο των εργαζόμενων, μαζί και ο κλάδος των ΜΜΕ, είμαστε αντιμέτωποι με την απαίτηση του ΣΕΒ (28/5/14 ομιλία Θ.Φέσσα στη Γ.Σ. του ΣΕΒ) για εγκαθίδρυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης, δηλαδή των ιδιωτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων που παρέχονται απο επαγγελματικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Περισσότερα...

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ που διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 Μάρτη, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει το πλαίσιο που διακήρυξαν και τους υποψήφιους που υπέδειξαν οι παρατάξεις της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας στην ΕΣΗΕΑ και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΕΠΗΕΑ.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ είναι αβέβαιο. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, από τη δεκαετία του '90 ακόμη, και έχουν στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους», για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία. Η πολιτική ενοποίησης όλων των Ταμείων ακριβώς αυτά τα σχέδια υπηρετεί.

Η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ είναι απόλυτα δεμένη με το αγγελιόσημο και την απόδοσή του. Τα τελευταία χρόνια, η διαφημιστική δαπάνη μειώνεται δραματικά. Ακόμη και αν ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρηθεί με τη σημερινή του υπόσταση ως ΝΠΙΔ και με βασικό έσοδο το αγγελιόσημο, με το σχεδόν μηδενισμένο αποθεματικό κεφάλαιο (μετά το διπλό «κούρεμα» από PSI και «σπάσιμο» των νέων ομολόγων), δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει όπως πριν. Πολύ περισσότερο βέβαια αν αλλάξει μερικώς ή ολικώς το καθεστώς του αγγελιοσήμου.

Έτσι, θα έρθει ως «ανάγκη» και «λύση» η ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ή θα προβληθεί ως «λύση» η μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο, που θα λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας (ν. 3029/2002) δηλαδή ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει παροχές ανάλογες με το ύψος των εισφορών που μπορεί να καταβάλλει και οι οποίες θα αυξάνονται αντίστοιχα με τα κόστη της εμπορευματοποιημένης Υγείας. (Παρόμοια είναι και η τύχη που επιφυλάσσουν για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με την προωθούμενη ένταξή του σε ένα κοινό ταμείο που θα δίνει την «εθνική σύνταξη» των 360 ευρώ).

Περισσότερα...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ (ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ)

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟΥ.

Συνάδελφοι,

Ως αποτέλεσμα της κατάργησης του κυτταρολογικού τμήματος στον ΕΔΟΕΑΠ, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού είχαμε την απόλυση δύο εργαζομένων στο τμήμα, της γιατρού Κ. Ρίτσου και της συναδέλφου Ελένης Σπηλιωπούλου μέλους της ΕΠΗΕΑ 

Η συναδέλφισσα ζήτησε την αρωγή του σωματείου της, και ιδιαίτερα του ΔΣ προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της.

Όλα τα μέλη του ΔΣ τότε, όλων των παρατάξεων, (και βεβαίως και οι κ.κ. Πίπας, Ζήκος, Διαμάντης και λοιποί του προεδρείου της ΕΠΗΕΑ και της ΑΣΚ) την διαβεβαίωσαν ότι η απόλυση της δεν θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πετύχουμε την ανάκληση της.

Όλοι υπερθεματίζανε τότε, ότι αν επιτρέψουμε να γίνει αυτό μέσα στο δικό μας σπίτι, τότε οι εργοδότες θα νομιμοποιούνται να απολύουν τους εργαζόμενους κατά βούληση!

Τα ίδια διαβεβαίωναν και στην συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ στις 24/3/10, με θέμα την απόλυση της συναδέλφισσας χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύγδουπες εκφράσεις!

Δύο μέρες μετά επισπεύστηκε η απόλυση της, με εντολή της κας Σπανοπούλου από το εξωτερικό που έλειπε, και με δικαστικό κλητήρα θυροκολλήθηκε στο σπίτι της!

Σήμερα, μετά από βδομάδες σκόπιμων κωλυσιεργιών, καθυστερήσεων, υπόγειων συνεννοήσεων, οι κκ. Δ.Πίππας , Μ.Ζήκος , Θ. Διαμάντης αλλά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΕΠΗΕΑ , της ΑΣΚ, μαζί με τους εκλεγμένους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Δ. Μυλωνά και Α.Κυρίτση που στηρίζονται από την ίδια παράταξη, όχι μόνο ΠΟΥΛΗΣΑΝ το μέλος της ΕΠΗΕΑ αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι από την αρχή είχαν οι ίδιοι συμμετοχή και συνενοχή στην απόφαση. (Δεν εξαιρούμε ούτε τον πρόεδρο κο Μ. Γκανά, που μπορεί να απέχει αυτό το διάστημα από τις συνεδριάσεις του ΔΣ λόγω σοβαρού οικογενειακού του προβλήματος , που σεβόμαστε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ήταν ενήμερος και όλα γίνονταν με τη σύμφωνη γνώμη του)

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Τρομοκρατούν με ψέματα τους εργαζόμενους ότι κάποιοι θέλουν να υποσκάψουν την ίδια την υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ με επικίνδυνες άσκοπες απεργίες και επαναστατική γυμναστική!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

Είχαν όσο χρόνο χρειαζότανε, και τη σύμφωνη γνώμη μας να εξαντλήσουμε πρώτα όλες τις δυνατότητες διαλόγου και συνεννόησης με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προς εξεύρεση θετικής λύσης!

Αν όμως δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο έπρεπε να προστατέψουμε την απολυμένη συνάδελφο στην πράξη, εν ανάγκη και με απεργία!

Αυτή εξάλλου ήταν και η διάθεση των συναδέλφων της στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως εκφράστηκε μέσα από τη συνέλευση τους .

Δεν έκαναν το ελάχιστο προς αυτή την κατεύθυνση!!

Τα δύο μέλη από την ΕΠΗΕΑ μέσα στο συμβούλιο του οργανισμού (Μυλωνάς και Κυρίτση) ψήφισαν μαζί με τους υπόλοιπους τις διάφορες περικοπές και την κατάργηση του κυτταρολογικού τμήματος που είχε ως αποτέλεσμα και την απόλυση της συναδέλφου.

Την ίδια στιγμή στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ οι ομοϊδεάτες τους, ζητούσαν ομόφωνα να παρθούν πίσω οι περικοπές και στιγμάτιζαν την κατάργηση του κυτταρολογικού ως απάνθρωπη απόφαση!

ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!

Ποτέ οι εκπρόσωποι της ΑΣΚ στον ΕΔΟΕΑΠ δεν στήριξαν ουσιαστικά την ανάκληση της απόλυσης. Όταν μέλη του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ ζήτησαν να συναντηθούν έστω και με αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, αφού η Πρόεδρος απαξιούσε να μας δώσει απάντηση, ο κος Μυλωνάς και η κα Κυρίτση απουσίαζαν με άνωθεν εντολές.

Όταν ξανατέθηκε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση από δύο άλλα μέλη , πάλι δεν στηρίξανε την πρόταση με αποτέλεσμα να απορριφθεί από την Πρόεδρο το αίτημα για επανεξέταση με το δικαιολογητικό ότι δεν το στηρίζουν τουλάχιστον τέσσερεις σύμβουλοι!

Μετά από αυτό, στη συνεδρίαση της ΕΠΗΕΑ την Τρίτη 13-4-10 θα συζητούσαμε το θέμα για να πάρουμε αποφάσεις! Ο προεδρεύων Μ.Ζήκος ζήτησε αναβολή της συζήτησης γιατί όπως μας δήλωσε είχε προφορική δέσμευση της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ ότι στο προγραμματισμένο ΔΣ του οργανισμού τη Δευτέρα 19-4-10 η ίδια θα έθετε το θέμα προς συζήτηση, κάτι που τελικά δεν έγινε

Έτσι στην συνεδρίαση της Τρίτης 20-4-10 του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ , με παρόντα 10 από τα 11 μέλη του, παρά τη δέσμευση του αντιπροέδρου από το προηγούμενο ΔΣ ότι θα συζητούσαμε το θέμα, και παρά την επί τόπου κατάθεση πρότασης συζήτησης από πέντε μέλη του Δ.Σ όπως προβλέπει το καταστατικό, η παράταξη που πλειοψηφεί στο ΔΣ αποχώρησε σύσσωμη λύνοντας τη συνεδρίαση!

Σήμερα, ανερυθρίαστα, κυκλοφορούν ανακοίνωση που έχει θέμα τον ΕΔΟΕΑΠ και μέσα σε τρεις ολόκληρες σελίδες δεν βρίσκουν ούτε μια αράδα χώρο για να αναφερθούν στο θέμα της απολυμένης συναδέλφου!!!

Αντιθέτως από ολόκληρο το κείμενο συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν έχουν καμία διαφωνία με τις αποφάσεις της κας Σπανοπούλου και του «Δικού της ΔΣ» κατά την προσφιλή της έκφραση.

Η ημερομηνία που φαίνεται ότι συντάχθηκε η ανακοίνωση (13-4-10) δείχνει ξεκάθαρα ότι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους από την αρχή ακόμη και κορόιδευαν την απολυμένη συνάδελφο τους εργαζόμενους στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας με τον ίδιο τρόπο που επικαλείται την λαϊκή εντολή η κυβέρνηση, και που στο όνομα της κατακρεουργεί κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα. Στον ίδιο χαβά βαράνε και αυτοί!

Αναγνωρίζουν ποιος φταίει για την οικονομική κρίση αλλά βαδίζουν στο δρόμο που τους υποδεικνύει η κυβέρνηση! Γίνονται προπομποί της πολιτικής της και μας καλούν πρώτοι και καλύτεροι να προστρέξουμε στη λογική που θέλουν να μας επιβάλουν η πλουτοκρατία και οι υπάλληλοι τους: Φταίμε όλοι! Χρειάζονται θυσίες! Σκύψτε το κεφάλι! Μη μιλάτε!

Διαχειριστές του κακού καιρού έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ και μας καλούν να νιώσουμε ενοχές που τόσο καιρό είμαστε «προνομιούχοι» και δεν είχαμε μια σταλιά φιλότιμο να επιστρέψουμε ό,τι κατά τη γνώμη τους παίρναμε παραπανίσιο!!

Συνάδελφοι, γυρίστε την πλάτη στους εκπροσώπους του καραμπινάτου εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν σας αξίζει μια τέτοια εκπροσώπηση!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!

Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που δήθεν, στο όνομα του αυτοδιοίκητου του ΕΔΟΕΑΠ, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, μέλη – μετόχους και ΔΣ των Ενώσεων.

Ακριβώς λόγω αυτού του χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ , εμείς είμαστε τα αφεντικά τους ! Με δική μας εντολή βρίσκονται σε αυτή τη θέση! Δεν απέλυσε απλά μια εργαζόμενη η κα Σπανοπούλου και η παρέα της! Απέλυσε ένα από τα αφεντικά της !!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟΥ!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στις 6 και 7 Ιούνη καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους της ένωσης μας στα όργανα του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι αρχαιρεσίες αυτές πραγματοποιούνται μέσα στον απόηχο του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων που άγγιξε και το «δικό» μας ΤΣΠΕΑΘ.

Το «σκάνδαλο» όμως δεν περιορίζεται ούτε μόνο στη λεηλασία των ταμείων μας ούτε αποκλειστικά στην τελευταία περίοδο των δομημένων ομολόγων. Η επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι ολομέτωπη, και εξελίσσεται την τελευταία 15ετία από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους γνωστούς αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα, Ρέππα κά, που αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης κατά μια 5ετία για τους νέους συναδέλφους και μείωσαν δραστικά τις συντάξεις μας..

Με την ψήφιση και εφαρμογή των παραπάνω νόμων πλήττονται σοβαρά και τα δικαιώματα των παλαιότερων -πριν το '92- ασφαλισμένων συναδέλφων (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μη υπολογισμός στο συντάξιμο μισθό δώρων κλπ). Ενώ, τώρα, οι αρμόδιοι φαίνεται να μεθοδεύουν και νέα μείωση συντάξεων με την κατάργηση της καλύτερης διετίας στον υπολογισμό τους...

Όσον αφορά τη ληστεία των αποθεματικών ...

...ξεκινάει το 1950

όταν με τον αναγκαστικό νόμο 1611/50 τα αποθεματικά των Ταμείων δεσμεύονται για τα επόμενα τριάντα χρόνια σε καταθέσεις με πολύ χαμηλό επιτόκιο και δίνονται ως δάνεια (με πολύ συμφέροντες όρους μάλιστα) στις επιχειρήσεις «για να ενισχυθεί η ανάπτυξη». Το συνολικό ύψος των κλεμμένων υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 71 δις ευρώ...

...χρηματιστήριο

Το 1992 επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη επιτρέπεται για πρώτη φορά η τοποθέτηση του 20% των αποθεματικών των Ταμείων σε επισφαλείς επενδύσεις (χρηματιστήριο και περίπλοκα τραπεζικά προϊόντα). Το 1996 με την άνοδο του Χρηματιστηρίου αρχίζει το μεγάλο τζογάρισμα των αποθεματικών. Το 1999 επί πρωθυπουργίας Σημίτη το ποσοστό που μπορεί να τζογαριστεί ανεβαίνει στο 23%. Μέσα στο διάστημα 1999-2002 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ έγιναν θυσία στο χρηματιστηριακό τζόγο (Την περίοδο αυτή παίζεται και από τον ΕΔΟΕΑΠ μέρος των αποθεματικών του στο χρηματιστήριο με συνολικές μέχρι στιγμής απώλειες 3.389.702,69€)

...Δομημένα

Και φτάνουμε αισίως στο 2006 όπου τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως μαρτυρούν ότι δεκάδες Ταμεία των ασφαλισμένων και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (1.260 εκατομ. ευρώ μόνο την τελευταία τριετία) τοποθετήθηκαν στη φάκα των «δομημένων ομολόγων»!

Συνάδελφοι,

Αυτές οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις σε βάρος των συμφερόντων μας και η λεηλασία των ταμείων μας έχουν περάσει με την συναίνεση είτε την ανοχή των διοικήσεων του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού και τoυ συμβιβασμού.

Εξάλλου, όπως έδειξε και το σκάνδαλο με το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων, είτε με το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, είτε με τις μετοχές του ΕΔΟΕΑΠ, οι ίδιες πλειοψηφίες ουσιαστικά συγκαλύπτουν το σκάνδαλο που εξελίσσεται διαχρονικά.

Περιορίζουν το όλο πρόβλημα στο τελευταίο ομόλογο και στις ευθύνες του προέδρου του διορισμένου Δ.Σ του ΤΣΠΕΑΘ και του Υπουργού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πολιτικές του τζογαρίσματος ΝΔ -ΠΑΣΟΚ!

Όπως έδειξε και η τελευταία συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, οι συμβιβασμένες διοικήσεις του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού, επιμένουν, απλώς, στη διαχείριση της αντιασφαλιστικής πολιτικής, αποφεύγοντας να αντιπαρατεθούν μ' αυτήν.

Επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, «Ανεξάρτητος» ή όχι δεν είναι διατεθειμένος να κοντραριστεί με αυτές τις πολιτικές!

Μπροστά και στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που σχεδιάζουν, για μετά τις εκλογές, τα κόμματα του δικομματισμού, καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, να αντιτάξουμε την κοινή μας πάλη σε συντονισμό, μάλιστα, με το αγωνιστικό εργατικό κίνημα, για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Παλεύουμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, ως θεμελιακού δικαιώματος όλων των εργαζομένων και του λαού.

Ζητάμε κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, την τελευταία 15ετία.

Αγωνιζόμαστε για ουσιαστική βελτίωση των προϋποθέσεων και όρων συνταξιοδότησης για όλους, χωρίς καμιά πρόσθετη επιβάρυνση των εργαζομένων.

Διεκδικούμε αυξήσεις συντάξεων ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων και βελτίωση συντάξεων, οι αυξήσεις να συνδέονται με τις αυξήσεις που αποφασίζονται με τις ΣΣΕ του κλάδου.

Αγωνιζόμαστε για ουσιαστική βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μας, σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες μας μέσα από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στο τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων μας με οποιοδήποτε τρόπο(μετοχές, ομόλογα κλπ). Και ζητάμε να επιστραφούν τα κλεμμένα όλες τις τελευταίες δεκαετίες.

Στο θέμα της ενοποίησης των Ταμείων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, απαντάμε επιθετικά, διεκδικώντας εξίσωση προς τα πάνω των παροχών και υπηρεσιών, με εθελοντική ένταξη και χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των εργαζομένων. Το όποιο ενδεχόμενο παραπάνω κόστος να το πληρώσουν το κράτος και οι εργοδοσία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΕΠΗΕΑ

σας καλεί στις εκλογές για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να αναδείξετε με την ψήφο σας ανθρώπους που δεν θα έχουν την τόλμη για επενδυτικούς ζογκλερισμούς, θα έχουν όμως την πολιτική τόλμη να αντισταθούν στα σχέδια για κατάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που απ’ ότι φαίνεται ήδη χτυπά και τη δική μας πόρτα.

Για την εκλογή των εκπροσώπων της Ένωσής μας στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. κατά τις αρχαιρεσίες της 6ης και 7ης Ιουνίου 2007

Στηρίζουμε τους:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΣΑΝΤΖΑΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

ΜΠΑΡΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Περισσότερα Άρθρα...

  1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΟΕΑΠ