ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ

ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Στο 6ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΠΤΥΜ (Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ), η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΠΗΕΑ» (ΔΑΣ), παράταξη που συσπειρώνεται στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ πήρε 19 ψήφους (15 το 2013) και εξέλεξε 2 έδρες στο ΔΣ (1 το 2013), η ΑΣΚ - ΕΠΗΕΑ - ΕΠΗΕΘ 84 ψήφους και 7 έδρες (όσες και το 2013) και το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 26 ψήφους και 2 έδρες (3 το 2013).

Στις τοποθετήσεις τους οι σύνεδροι της ΔΑΣ τόνισαν την ανάγκη της ενότητας στον κλάδο (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), το χτίσιμο ενός μαζικού, ταξικά προσανατολισμένου κινήματος σε συμμαχία με άλλους κλάδους, ώστε να αποκρουστεί συνολικά η αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, για να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά ζωή με δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Από το συνέδριο εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τα παρακάτω δύο ψηφίσματα που προτάθηκαν από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΠΗΕΑ»:

Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΤΥΜ

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο για τους «συνδικαλιστές» του αχταρμά των  μπλε – πρασινό- ροζ παρατάξεων στην ΠΟΕΠΤΥΜ (της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων στον Τύπο και τα ΜΜΕ).

Επειδή δεν τα βρίσκουν στο πρόσωπο του Προέδρου, επειδή η μία παράταξη διαγράφει , και η άλλη τα βρίσκει με αυτόν που διαγράφτηκε  και επειδή η προσωρινές «συμμαχίες -λυκοφιλίες» και οι προσωπικές κόντρες για την καρέκλα αποτελούν την πιο αγαπημένη τους ασχολία , δύο μήνες τώρα αφήνουν ακέφαλη την ομοσπονδία.

Μπροστά στη μάχη της καρέκλας  «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» αθέτησαν και τη συμφωνία τους για αναλογικό- αντιπροσωπευτικό προεδρείο που είχε εξαρχής προτείνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Αλλά νάταν μόνο αυτό; Είναι τέτοιο το πάθος τους για την καρέκλα που μπροστά τους δεν βλέπουν τίποτα.

Ισοπέδωσαν τα πάντα!!

Έφτασαν στο σημείο να νεκρανασταίνουν και να συνεδριάζουν το προηγούμενο (!!!) Δ.Σ. καταργώντας το σημερινό εκλεγμένο από το πρόσφατο συνέδριο, για  να ξαναπάνε σε έκτακτο συνέδριο μπας και δημιουργήσουν νέους συσχετισμούς, έτσι ώστε να καταχυρώσουν όπως πιστεύουν, το «δικό τους πρόεδρο».

Αυτοί είναι οι «συνδικαλισταράδες» που στα Συνέδρια και στις Γενικές Συνελεύσεις  κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τις λέξεις «Ενότητα» και επαναλαμβάνουν άπειρες φορές τη λέξη «όλοι μαζί για τον κλάδο»…Τέτοια υποκρισία!

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι έτη φωτός μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων .

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν μια και καλή την πλάτη!

 Αυτοί έχουν μπροστά τους τις καρέκλες !

Εμείς έχουμε μπροστά μας τους αγώνες!


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΕΠΗΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΤΥΜ

Ενισχύστε τις ταξικές δυνάμεις, καταδικάστε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εδώ και δύο μήνες το νεοεκλεγέν Δ.Σ της ΠΟΕΠΤΥΜ αδυνατεί να εκλέξει προεδρείο..

Υπεύθυνοι, για άλλη μια φορά, οι ίδιοι καρεκλοκένταυροι που εδώ και μια δεκαπενταετία σοβούν στις καρέκλες της ΕΠΗΕΑ της ΠΟΕΠΤΥΜ και του ΕΔΟΕΑΠ.

Υπαίτιοι, οι ίδιοι και ίδιοι Παράγοντες και Παραγοντίσκοι του κλάδου, που ενώ στις Γενικές συνελεύσεις και τα Συνέδρια πλειοδοτούν υποκριτικά με εκφράσεις του στυλ: «όλοι μαζί» και «όλοι ενωμένοι», όταν νιώθουν την θέση τους να τρίζει, μας βομβαρδίζουν με επιστολές, βγάζοντας ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, ενώ μια μέρα πριν χαριεντίζονται αλληλοκαλυπτόμενοι!!

Είναι οι ίδιοι που ανάλογα με το πως τους βγαίνουν τα κουκιά συνάπτουν μεταξύ τους λυκοφιλίες και συμμαχίες σκοπιμότητας, με μοναδικό κριτήριο τη μοιρασιά των εδρών.

Αυτοί οι ίδιοι λοιπόν, κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, προσπαθούν να σπιλώσουν τους συνδικαλιστές της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας καταλογίζοντας τους ευθύνες για ανίερες συμμαχίες.

Προσπαθούν να προκαταλάβουν τη στάση τους και τη ψήφο τους, πιστεύοντας ότι μπορούν να τους χειραγωγήσουν!

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ δεν μπαίνουν στο τσεπάκι κανενός!

Η παράταξή μας από τη πρώτη στιγμή, διατύπωσε τη άποψη για εκλογή αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου και σε αυτή την θέση μείναμε σταθεροί.

Δεν διεκδικεί οφίτσια και θέσεις στο προεδρείο, δεν εμπλέκεται στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις των άλλων παρατάξεων, στηρίζει όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη τη θέση της.

Τα πισώπλατα μαχαιρώματα και οι προσωπικές φιλοδοξίες στις άλλες παρατάξεις δεν μας αφορούν και απέχουν από τη δική μας αντίληψη και πρακτική.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την ιδεολογική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση . Δεν την τρομάζουν οι εκλογές οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Συνέδρια ! Αντιθέτως παλεύουμε, όπως το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν , για πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στα όργανα, για ουσιαστικό διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων για αγωνιστικές αποφάσεις προς όφελος των ταξικών μας συμφερόντων.

Σήμερα, κάποιοι, με συλλογή υπογραφών από συνέδρους ζητούν την σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου!

Γιατί άραγε; Μήπως θέλουν να ξανασυζητήσουμε επί της ουσίας πάνω στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις;

Το πόσο πολύ τους ενδιαφέρουν όλα αυτά, φάνηκε και στο τακτικό συνέδριο, που αναλώθηκαν σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, κοκορομαχίες και συνοπτικές διεκπαιρεωτικές διαδικασίες!

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ξαναμοίρασμα της τράπουλας για να συνεχίσουν τα παιχνίδια κορυφών πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων!

Και σε αυτόν τον τσακωμό για το πάπλωμα, θέλουν τους συνέδρους, και τους εργαζόμενους συνεργούς και συμμέτοχους!

Συνάδελφοι!

Όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, ευδοκιμούν μέσα σε όλες αυτές τις παρατάξεις:

Που χρόνια τώρα έχουν δέσει τη δράση τους και την πολιτική τους στο άρμα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Που χρόνια τώρα βαυκαλίζουν τους εργαζόμενους με συντεχνιακές και παραγοντίστικες λογικές!

Που αναδεικνύουν στελέχη με ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικές φιλοδοξίες!

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ,

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΟ!

(Είτε με σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου είτε χωρίς αυτό !! )

Είναι καιρός να γυρίσουμε την πλάτη μαζικά σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα με τις πρακτικές τους παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας .

Να καταδικάσουμε τις πολιτικές τους!

Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας!

Να ενισχύσουμε τις ταξικές δυνάμεις στο σωματείο και στην ομοσπονδία για να αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό μας κίνημα.