ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» μένει σταθερή στη θέση της για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων αρχαιρεσιών. Την πρόταση αυτή καταθέτει σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ.

Αυτή είναι η μόνη λύση για να υπάρξει προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ. Ολες οι άλλες παρατάξεις, που, με διάφορα προσχήματα, αρνούνται ή υπονομεύουν αυτήν τη λύση, είναι υπόλογες για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί προεδρείο. Αν θέλουν, αύριο το πρωί μπορεί να υπάρξει προεδρείο στη βάση της πρότασης που καταθέτει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία».

Εξάλλου, η ψήφος των δημοσιογράφων στις τελευταίες εκλογές δείχνει και το μέγεθος της ευθύνης που έχει κάθε παράταξη για τη στοιχειώδη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ, απέναντι στους ανέργους, στους ασφαλισμένους, στα «μπλοκάκια», στους ανασφάλιστους, συνολικά στους εργαζόμενους του κλάδου.

Ηδη η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο θετικής συμβολής στη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, στη λογική του αντιπροσωπευτικού - αναλογικού και του σεβασμού της ψήφου των συναδέλφων στις τελευταίες εκλογές.

Αυτά που ενώνουν τις άλλες παρατάξεις στο ΔΣ είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες ανέργους, όταν λένε ότι για τα δικά τους συμφέροντα γίνεται η αντιπαράθεση για τη συγκρότηση του ΔΣ.

Κουβέντα δεν λένε για τα μέτρα που πέφτουν ...βροχή, για τις νέες ανατροπές που ετοιμάζονται στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, τη φοροκαταιγίδα σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες.

Δεν κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, για να αναπτυχθούν και στον κλάδο εστίες αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι σ' αυτήν την πολιτική. Γι' αυτό, όποιος κι αν κάτσει τελικά στις καρέκλες του προεδρείου, ο συσχετισμός για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων παραμένει αρνητικός στην Ενωση, συνολικά στο κίνημα των εργαζομένων.

Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η παρέμβαση με αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τα κάτω, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Να δυναμώσει η οργάνωση στους τόπους δουλειάς, με ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ παντού, να μεγαλώσει η πίεση σε εργοδοσία, κυβέρνηση και συνδικαλιστική πλειοψηφία. Γι' αυτό παλεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην ΕΣΗΕΑ, εκεί συνεχίζουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ!