ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Κυβέρνηση και πλειοψηφίες σε ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ δίνουν τα τελευταία χτυπήματα στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οταν την περασμένη βδομάδα η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με επείγουσα ανακοίνωση ζητούσε δάνειο από τις Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, για να αντιμετωπίσει τρέχουσες υποχρεώσεις του Ταμείου για το μήνα Ιούνη, οι Ενώσεις αντί να σημάνουν συναγερμό καλώντας σε κινητοποιήσεις για διεκδίκηση λύσης στο πρόβλημα, διαβουλεύονταν για την προσωρινή διαχείρισή του, ερήμην των εργαζομένων και των συνταξιούχων του κλάδου.

Και μόνο γι' αυτή τους την τακτική, οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία τους, ανεξάρτητα από τη θέση τους στα Διοικητικά Συμβούλια, όλες, έχουν ακέραια την ευθύνη γιατί καταδίκασαν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους σε αδράνεια, διαχειριζόμενες ένα κρίσιμο πρόβλημα, σαν μοχλοί της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Χτες αποφάσισαν ξαφνικά να συνεδριάσουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν δήθεν το πρόβλημα. Αλλά πάλι μακριά και χωρίς τους εργαζόμενους. Αλλωστε, όλες αυτές τις μέρες δεν τόλμησαν ούτε μια απλή ενημέρωση να κάνουν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Χτες ακόμη και η δήθεν «αντιπαράθεσή» τους στάθηκε στην καλύτερη διαχείριση του προβλήματος και αναλώθηκαν σε «τεχνικές λεπτομέρειες» για τα «ομόλογα» και τα «αμοιβαία» για τα «ενέχυρα» και τα «κτίρια», για το τι θα γίνει με την «περιουσία» του ΕΔΟΕΑΠ, αν κλείσει.

Αλλά για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση, εργαζομένων και συνταξιούχων, δεν είπαν κουβέντα.

Οπως δεν είπαν κουβέντα για τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας, τα δρομολογημένα σχέδια των οποίων οδηγούν την Ασφάλιση στον «Καιάδα».

Και για άλλη μια φορά, απέφυγαν «όπως ο διάβολος το λιβάνι» να καλέσουν σε κινητοποιήσεις με στόχους διεκδίκησης για πραγματική λύση του προβλήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για άλλη μια φορά, προτίμησαν να αφήσουν τους εργαζόμενους στο σκοτάδι, αφοπλισμένους, χωρίς οργάνωση συλλογικής πάλης για όλα όσα δικαιούνται και έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους!

Ιδιαίτερα η ΕΣΗΕΑ, που βρίσκεται από σήμερα σε αρχαιρεσίες, αντί να αξιοποιήσει και αυτή τη συγκυρία καλώντας σε δράση, συνδυάζοντας κινητοποίηση και εκλογική διαδικασία, μένει για μια ακόμη φορά σε αγωνιστική αδράνεια, δείχνοντας αυτό που πραγματικά είναι: εργοδοτικός - κυβερνητικός μηχανισμός κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.

 Μόνο και μόνο γι' αυτό, οι εργαζόμενοι πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις δυνάμεις ενισχύοντας στις εκλογές τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, γιατί, αντί να καλέσει τις Ενωσεις του κλάδου να κινητοποιήσουν εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους για οριστική λύση στο πρόβλημα, τους ζήτησε δανεικά, αφήνοντας και αυτή στο απυρόβλητο κυβέρνηση και εργοδοσία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λύση υπάρχει: Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα». Αυτή είναι η μόνη οριστική λύση στο πρόβλημα της Ασφάλισης. Και του ΕΔΟΕΑΠ.

Ξεσηκωθείτε! Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας!

Δεν χωράει πλέον καμιά αναμονή, καμιά ανάθεση για «λύσεις» στους συνδικαλιστές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη «από τα κάτω», με Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς και με αγωνιστικές αποφάσεις για διεκδικητική δράση για την Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνο έτσι θα αποκρούσουμε αποτελεσματικά τα εκβιαστικά διλήμματα!

Οι Συνελεύσεις να απαιτήσουν από τις διοικήσεις των Ενώσεων να καλέσουν άμεσα, όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες μαζικές και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Είναι ώρα για τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να πάρουμε την ευθύνη στα δικά μας χέρια.

Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ψηφίστε μαζικά «Δημοσιογραφική Συνεργασία». Στείλτε μήνυμα πάλης και διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!