ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των υπόλοιπων οργάνων στην Ενωσή μας πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για τον Κλάδο μας, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα η θέση του καθενός από εμάς θα χειροτερέψει, αφού η καπιταλιστική κρίση ολοένα και βαθαίνει με θύματα εμάς.

 Τώρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής, καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να παραμερίσουμε μια και καλή τις συντεχνιακές λογικές και το συμβιβασμό. Να εγκαταλείψουμε το φόβο και τον ατομισμό. Είναι φανερό πως οι υπάρχοντες συσχετισμοί στην ΕΣΠΗΤ λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη μαζικών, οργανωμένων αγώνων που είναι όσο ποτέ αναγκαίοι όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα δεκαετιών, αλλά για να βάλουμε τις βάσεις για τη συνολική ανατροπή σε όφελός μας. Στις εκλογές της 6ης και 7ης Ιούλη μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος, ένα βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών, βήμα αναγκαίο όσο ποτέ.

 Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη Συλλογική Σύμβαση, να επιβάλουμε την κατοχύρωση της δημοσιογραφικής εργασίας με πλήρη δικαιώματα στα διαδικτυακά Μέσα, να διεκδικήσουμε προστασία των ανέργων, να παλέψουμε για ενημέρωση προς όφελος του λαού!

 Στηρίζοντας τη Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία, δίνεις δύναμη στο ΠΑΜΕ Τύπου, τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος. Ενισχύεις τη μόνη δύναμη που παλεύει για την ενότητα των εργαζομένων, τη συμπόρευση με τους συναδέλφους των άλλων κλάδων σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση. Ψηφίζοντας ΔΑΣ, στέλνεις μήνυμα ρήξης στους εργοδότες που διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, που στέλνουν εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, ακόμα και εκτός κλάδου.

 Στις 6 και 7 Ιούλη, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, ρίχνοντας ψήφο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής!

 Ψηφίζουμε Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία

 Παναγιώτης Βαρελάς, άνεργος

 Ιωάννα Γκομούζα, Αθηνόραμα

 Πάνος Ζάχαρης, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 Μαργαρίτα Καρβούνη, άνεργη

 Αρετή Κοτσολάκου, Αμαρυσία

 Αντώνης Κυπρής , www.topontiki.gr

 Χριστιάννα Μανταλβάνου

 Διονυσία Προκόπη, Newsbomb