ΠΟΕΣΥ

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ!

Στα όρια της εκφυλιστικής λειτουργίας οδήγησαν χτες το μεσημέρι τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Τσαλαπάτης μαζί με την εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Μετά από ώρες συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ αρνούνταν να θέσει καν σε ψηφοφορία προτάσεις -ψηφίσματα για το Ασφαλιστικό, το πρώτο, και την τροποποίηση του καταστατικού και τη σύγκληση του 5ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το δεύτερο, τα οποία κατέθεσε ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος της Διοίκησης, εκλεγμένος με την παράταξη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία».

Αρνούνταν να θέσουν σε ψηφοφορία στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, οδηγώντας, ουσιαστικά, σε διάλυσή του, ψήφισμα για το Ασφαλιστικό που, εκτός των άλλων, καλούσε σε «καμιά συμμετοχή στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη» και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρώτα πρώτα στην πανελλαδική κινητοποίηση της 7ης Νοέμβρη που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Αρνούνταν, επίσης, να θέσουν σε ψηφοφορία ψήφισμα για τροποποίηση του καταστατικού της ΠΟΕΣΥ (όπως αποφάσισε το προηγούμενο συνέδριο) και τη Σύγκληση του 5ου Συνεδρίου μέσα στα καταστατικά όρια της θητείας του ΔΣ (που λήγει στα μέσα Νοέμβρη 2007), γιατί, όπως φάνηκε, μεθοδεύουν παράνομα παράταση της θητείας του ΔΣ (με το αστείο επιχείρημα ότι το προεδρείο βγήκε μερικούς μήνες μετά την εκλογή του ΔΣ στο προηγούμενο Συνέδριο!), ενώ το ψήφισμα προβλέπει δέσμευση για συγκεκριμένο, πολύ σύντομο, χρονοδιάγραμμα. Για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη άρνησή τους, πρόβαλαν, ακόμα, και το απίθανο πως, τάχα, το Γενικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να ψηφίζει και να δεσμεύει το ΔΣ - καταργώντας, ουσιαστικά το ρόλο του Γενικού Συμβουλίου που αποτελεί το ανώτερο όργανο μετά το Συνέδριο... Τελικά, αφού με τη στάση τους οδήγησαν, σχεδόν, στη διάλυση της συνεδρίασης, προχώρησαν σε ψηφοφορία για να απορριφθούν τα ψηφίσματα, αφού είχαν αποχωρήσει αγανακτισμένοι πολλοί αντιπρόσωποι.

Δίνουμε παρακάτω τα συγκεκριμένα ψηφίσματα που κατέθεσε ο σύμβουλος στη Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ Γιάννης Ζαγγανάς για το Ασφαλιστικό και για «Καταστατικό - Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ».